Mintatérképek, elemzések – GeoX – Carto

Bárki számára szabadon elérhető térképek és mintaelemzések a CartoDB webes tematikus térképkészítő felületen. A mintatérképek és elemzések adatforrásai a GeoX Kft. térinformatikai adatállományai, illetve egyedi adatgyűjtések.

Utca szintű vásárlóerő

Városok adatbázisa komplex mutatókkal.

A 100×100 utca szintű vásárlóerő adatbázis kiemelt adatköreit bemutató térkép Budapestre és a vidéki nagyvárosokra. Az adatbázis térkép alapú adatmegjelenítéssel segíti a vonzáskörzet, a telephelyválasztás és a lakókörnyezeti vizsgálatok elemzéseit az üzleti térinformatikában.

Munkanélküliség Magyarországon

Idősoros települési adatbázisok.

GeoIndeX – Népesség, lakásállomány, háztartások, jövedelem és munkanélküliség – a vásárlóerőt befolyásoló tényezők egységes adatbázisa megye – járás és település szinten.

Települések rangja és népessége

Területi összefüggések vizsgálatának adatbázisai

Az ArcMagyarország közigazgatási és úthálózati térkép összekapcsolható a közigazgatási egységekre vonatkozó ArcAdat statisztikai adatbázissal. A két adatbázis összekapcsolása lehetővé teszi a területi különbségek térkép alapú elemzését, az adatok kiértékelését.

Települések elérhetősége

Elérési út -idő adatbázis minden magyar településre.

A DSMMátrix elérési út-idő adatbázis használatával könnyen elemezhetők a vonzáskörzetek. Az adatbázis saját fejlesztésbe illesztve támogathatja a logisztikai elemzéseket, optimalizálási folyamatokat.

Népszavazás 2016 – eredményességi térkép

Nepszavazas-eredmenyesseg-GeoX-CartoDB-2016

A 2016 október 2. tartott országos népszavazás eredményességének áttekintő térképe.

Carto előnyei, használhatósága

A Carto egy – bárki számára szabadon elérhető – webes térképes publikációs felület, mely lehetőséget biztosít saját tematikus térképek feltöltésére, szerkesztésére és publikálására akár a nyilvánosság számára, akár zárt csoport részére, vagy csak saját célra.

Az adatok publikálásához szükség van egy vektoros térképi állományra, és a tematika alapjául szolgáló adatsorra. Ezek feltöltésével a térképi tematika, a cím és a jelmagyarázat már – bizonyos keretek és korlátok között –  már szabadon szerkeszthető, megosztható, publikálható.

GeoX Térképek és Adatforrások

A tematikus térképek a GeoX Kft. által készített és forgalmazott vektoros térinformatikai adatállományok és térképek, a kapcsolódó GeoIndeX üzleti térinformatikai elemzési adatbázisok, valamint egyedi adatgyűjtések eredményeinek felhasználásával készülnek. A térképek és adatbázisok forrásadatainak egy része – bárki számára szabadon elérhető, egy része megvásárolható.

A lehetőségekről kérdezze munkatársainkat »