Projektinformáció

A SwiftRoutes egy többpontos útvonal-optimalizáló webes szolgáltatás, melynek célja, hogy hatékonyan támogassa a területi képviselők boltlátogatási, vagy a házhoz menő szolgáltatások logisztikai, útvonal optimalizálási feladatait a célcímek szétosztásával és az optimális bejárási sorrendek meghatározásával.

Típus Alkalmazásfejlesztés
Platform  Webes
Iparág / szakterület  Logisztika, Marketing
GeoX termék / szolgáltatás  GeoXRaszter, Geokódolás
Megrendelő  AntaresNav Kft.
Nyilvános elérés  www.swiftroutes.com

GeoXRaszter térkép a SwiftRoutes szolgáltatásban

GeoXRaszter térkép a SwiftRoutes szolgáltatásban

Fejlesztési cél

A SwiftRoutes fejlesztés célja, hogy egy webes felületen keresztül, bárki számára könnyen elérhető és használható módon, térképes segítséget nyújtson a több célpontos útvonal-optimalizálási és logisztikai feladatok hatékony végrehajtásához.

Az útvonal-optimalizálás során a kiindulási pontok (telephelyek) és az útvonal-optimalizálásban részt vevő járművek (futárok) összerendelését követően van lehetőség az optimalizálási paraméterek majd a bejárandó célcímek megadására.

A rendszer ezt követően automatikusan elvégzi a célcímek szétosztását az optimalizálásba bevont járművek között, és meghatározza azok optimális bejárási sorrendjét. Az eredményt térképen és táblázatos formában is megjeleníti a felhasználó számára.

A futárok munkáját segíti az androidos navigációs kiegészítő alkalmazás, melyet letöltve a futár láthatja a rá kiosztott célcímeket, és azokra közvetlen navigációt indíthat.

Próbálja ki, regisztráljon most!

Mintaképek az alkalmazásból

Főbb funkciók és útvonal-tervezési lépések

A tervezés megkezdése előtt meg kell adni azokat a telephely(ek)et ahonnan a kiszállító indul, és azokat a kiszállítókat (járműveket) akik a címekre a telephelyekként megadott kiindulási címekről indulnak.

Magya az útvonal optimalizálás négy lépésből áll:

  • Beállítások: mely egyaránt tartalmazza az időparaméterek (indulás, és várakozás címenként), a járműparaméterek (magasság, szélesség, hossz, súly), és a tervezési paraméterek (úttípusok kihagyása, visszatérés a kiindulási pontra) beállítását.
  • Konfiguráció: a korábban létrehozott telephelyek és kiszállítók (járművek) összerendelése az aktuális útvonal-optimalizálási feladathoz.
  • Célcím-import: a projekt során bejárandó célcímek meghatározása (importálása és geokódolása).
  • Optimalizálás: a célcímek szétosztása és a telephelyekről induló optimális bejárási útvonal meghatározása.

Javasolt felhasználási területek

 

  • Házhoz szállítások napi célcímeinek kiszállítókhoz rendelése.
  • Boltlátogatók, marketing szóróanyag terjesztők heti feladatkiosztásának optimalizálása.
  • Dinamikusan változó címlista ideális bejárási sorrendjének meghatározásához.
  • Kárszakértők kárhelyszínek optimális bejárási sorrendjének meghatározásához.

Bármilyen olyan területen, ahol szükség van állandó, vagy dinamikusan változó címekre történő kiszállás optimalizálására, a címek szétosztására az egymáshoz viszonyított valós távolság, illetve tényleges elérés alapján.

SwiftRoutes

Próbálja ki ön is a szolgáltatást!