Projektinformáció

A SURVEYCLOUD egy mobil eszközökön futó, helyszíni kérdező, és terepi adatgyűjtő alkalmazás, mely nagymértékben lerövidíti az adatfeldolgozás folyamatát, csökkentve az adatfelviteli hibákat, és növelve az ellenőrzés hatékonyságát.

Típus  K+F
Platform  Webes, Mobil
Iparág / szakterület  Piackutatás, terepi adatgyűjtés
GeoX termék / szolgáltatás  Alkalmazásfejlesztés
Megrendelő  Saját fejlesztés
Nyilvános elérés  www.surveycloud.eu

Surveycloud

Surveycloud

Fejlesztési cél

A SURVEYCLOUD elsődleges célja, hogy meggyorsítsa és megkönnyítse a terepi adatgyűjtést, a személyes megkereséseken, kérdőíves kérdezéseken alapuló pl.: közvélemény- és piackutatási folyamatokat.

A szerver-kliens alkalmazás lehetővé teszi a folyamatos kommunikációt és adatszinkronizálást a külső helyszínen dolgozó munkatársak és a központban ülő, a feladatokat kiosztó és ellenőrző személyek között.

A terepi adatgyűjtéshez használt kérdőívek egyedileg létrehozhatók, szerkeszthetők, ezzel biztosítva azok személyre szabhatóságát. A beépített ellenőrzési algoritmusokkal jelentősen csökkenthető a hibásan kitöltött kérdőívek száma, valamint az adatszinkronizálással szinte nullára csökkenthető az utólagos adatfeldolgozásra fordítandó idő.

Mintaképek az alkalmazásból

Webes kérdőív készítő és ellenőrző felület

Weben keresztül elérhető, egyedi kérdőív összeállító felület, melyen keresztül a legegyszerűbb feleletválasztós kérdőívtől kezdve az összetett, ellenőrző kérdéseket is tartalmazó, képpel, videóval, hanganyaggal kiegészített egyedi kérdéssorát is összeállíthatja.

Ellenőrzési lehetőségek

Adatfeltöltési sebesség és valós térbeli pozíció ellenőrzési lehetőség a csalások és hibázások minimálisra csökkentése érdekében. Online adatkapcsolat esetén folyamatos szinkronizálás lehetősége, belső ellenőrzési lehetőségek:

  • folyamatos monitorozás lehetősége, mind a térbeli pozícióra, mind a kérdőív kitöltöttségére,
  • csalások visszakövetése a tracklog ellenőrzésével – Valóban járt-e a kérdező a számára kiosztott helyen, címen?

Mobil kérdező felület

Térbeli pozícióval (GPS koordináta)/ tracklog-gal (útvonal rögzítés) is kiegészíthető, külső helyszíni / terepi adatfelviteli lehetőség, online vagy offline üzemmódban, adatszinkronizálással. Előre elkészített kérdőívek helyszíni adatfeltöltése a csalás és a téves adatfelvétel kockázatának minimálisra csökkentésével.

Javasolt felhasználási területek

  • Ad-hoc felmérés – gyors, egyszerű kérdőívkészítéssel, saját eszközökön futtatva
  • Tömeges adatfelvétel – egységes kérdőív, legördülő, vagy választólistákkal, ellenőrző kérdésekkel, kép, videó, GPS pozíció rögzítési lehetőséggel.
  • Utcai kérdezések, címen történő kérdezések – egységes kérdőívezés, folyamatos monitorozás, párhuzamos adatfeldolgozási, kiértékelési lehetőség.

Webes kérdőív készítő felület

Mobil kérdező felület