Szolgáltatásinformáció

Szabvány WMS szolgáltatás segítségével ön a GeoXRaszter térképsorozatot saját MapInfo szoftverében megnyithatja a térképállomány megvásárlása nélkül.

Típus  Megoldás
Platform  Desktop
Iparág / szakterület  Ügyfélkezelés
GeoX termék / szolgáltatás GeoXRaszter, Térképszolgáltatás
Megrendelő  Saját fejlesztés
Nyilvános elérés  n.a.

A szolgáltatás működése

A MapInfo szoftverekhez fejlesztett szolgáltatásunk használatával ön a GeoXRaszter térképsorozatot szabványos, online WMS-szolgáltatáson keresztül érheti el saját MapInfo asztali térinformatikai alkalmazásában.

A szolgáltatás megrendelése esetén a MapInfo szoftvert futtató gépre kell bemásolni a kapott .tab fájlt, majd azt a MapInfo szoftverben megszokott módon megnyitni. A térképszolgáltatás jelszóval védett.*

*Az esetleges proxy beállításokra és a biztonsági korlátozásokra a szolgáltatás használatakor figyelemmel kell lenni, a szolgáltatás eléréséhez aktív internet kapcsolat szükséges.

A térképszolgáltatás előnye

Térképészetileg szerkesztett, egyedi arculatú alap- vagy háttértérkép áll a rendelkezésre a térképállományok megvásárlása nélkül.
Folyamatosan a legfrissebb térképállomány érhető el, ütemezett, rendszeres negyedéves frissítéssel. A raszterkép állomány egy térképi rétegként jelenik meg a MapInfo szoftverben, átlátszósága állítható, adattartalma a nagyítási szintnek megfelelően automatikusan és dinamikusan változik. Egyaránt használható megyei, országos vagy utca szintű elemzések háttértérképeként.

Felhasználási lehetőségek

Ha ön rendelkezik MapInfo szoftverrel, akkor egyaránt érdemes a GeoXRaszter térképszolgáltatást használnia:

  • ha általános háttér- vagy alaptérképet keres Magyarországra,
  • ha alternatívát keres a GoogleMaps, Bing, vagy OSM térképek helyett,
  • ha folyamatosan frissített, aktualizált tartalmú térképre van szüksége

A térképszolgáltatás EOV vetületű, de a MapInfo-s megjelenítés történhet NonEarth, Google Mercator és UTM34M vetületi rendszerben is.

Kapcsolódó termékek, szolgáltatások

A MapInfo szoftverben, térképszolgáltatás keretében elérhető térkép a GeoXRaszter térkép, mely önálló térinformatikai adatbázisként (georeferált bit képek) is megvásárolhatók egy-egy magyar településre vagy nagyobb közigazgatási egységre. A térkép szabvány WMS vagy TMS szolgáltatással saját fejlesztésekbe, weboldalakba is beilleszthető.

Kérdezze munkatársainkat!