Projektinformáció

A GeoIndeX rendszerével az üzleti térinformatika (BusinessGIS) területén biztosítunk komplex adat-, térkép- és szolgáltatáscsomagot Magyarország területére. A GeoIndeX rendszer használata segíti az üzleti célú területi elemzések készítését, a területi adottságok és különbségek feltárását és térképi megjelenítését akár utca szinten is.

Típus  K+F / Alkalmazásfejlesztés
Platform  Webes / Desktop
Iparág / Szakterület  Kereskedelem / Bank és biztosítás
Témakör  Optimalizálás / Tájékoztatás
GeoX termékek  POIX
GeoX szolgáltatások  Geokódolás
Technológia
Megrendelő
Web  www.geoindex.hu

GeoIndeX Üzleti térinformatika Magyarországra

GeoIndeX Üzleti térinformatika Magyarországra

Fejlesztési cél

A GeoIndeX rendszer fejlesztési célja, hogy üzleti térinformatikai elemzésekhez nyújtson megfelelő alapadatokat, térképeket és elemzési eszközöket Magyarország területére település és település alatti szinten (pl.: Budapest kerületeire, 20 000 főnél népesebb településeken városrész tömb vagy utca szinten).

A rendszerbe tartozó adatbázisok, térképek és szolgáltatások önállóan megvásárolhatók vagy egymással összekapcsoltan, desktopos rendszerekbe építve, vagy webes szolgáltatásokon keresztül állnak a felhasználók rendelkezésére.

Az üzleti térinformatikai feladatok ellátását segítő adatbázisokról, szolgáltatásokról, az igénybevétel (megvásárlás/bérlés) lehetőségeiről, valamint a témához kapcsolódó bemutató elemzésekről bővebb információ a www.geoindex.hu oldalon olvasható.

Mintaképek az adatbázisokról

Társadalmi és gazdasági mutatók adatbázisai

A GeoIndeX rendszerében fejlesztett és folyamatosan frissített adatbázisok alkalmasak térbeli és időbeni változásokat nyomon követő demográfiai, társadalmi és gazdasági háttérelemzések végzésére, illetve az eredmények térképi megjelenítésére. Jelenleg a piacon elérhető hasonló funkciót betöltő termékek részletezettsége/komplexitása nem kielégítő. Geomarketing alkalmazásokhoz szükség van átfogó, folyamatosan frissített adatbázisokra és szolgáltatásokra. A GeoIndeX fejlesztés keretében megvásárolható adatbázisok.

Az ArcAdat adatbázis, amely az általánosan elterjedt – közigazgatási egységekhez köthető – statisztikai adatokon alapuló idősoros (2000-2013) elemzési alapadatbázis Magyarország területére, bővebben »

Az ArcCensus 2011. adatbázis, amely a 2011. és 2001. évi népszámlálások részletes település szintű és aggregált adatait tartalmazza üzleti elemzésekhez előkészített formában.

Vásárlóerő és fogyasztási mutatók adatbázisai

A Települési vásárlóerő és fogyasztás adatbázis az ArcAdat adatbázishoz igazodó, település mélységű adatbázis és elemzési modell, amely a települések jövedelmi helyzetét és fogyasztási szokásait írja le idősorosan (2007-2011). Az adatbázis célja, hogy a felhasználó részletes képet kapjon egy település lakosainak alapvető bevételeiről és vásárlási kiadásairól. A felhasználó saját üzleti adataival összekapcsolva az adatokat többek között piackutatási, telephely- és hálózatelemzési feladatokhoz használhatja.

A 100×100 β utca mélységű demográfia és vásárlóerő adatbázis, amely a demográfiai adatsorok mellett az ingatlanokra, beépítettségre, jövedelemre vonatkozó számított mutatót tartalmaz 100×100 méteres egységekre vetítve. Az adatbázis teljes tartalommal Budapestre és a megyei jogú városokra, a demográfiai adatok valamennyi magyar településre elérhető. Az adatbázissal együtt az az alkalmazás is kifejlesztésre került, amely lehetővé teszi ezen (100×100 β) adatok térképi megjelenítését és értékelését is.

Az adatbázisok alapértelmezetten Excel táblázatokba* rendezve vásárolhatók meg, térinformatikai szoftverekbe integrálhatók, közigazgatási térképeken megjeleníthetők.

Igény esetén az adatbázisokat más formátumban is szállítjuk.

Adatbázis szűrések

A GeoIndeX rendszerébe tartozó komplex adatbázisainkból vállaljuk egy-egy konkrét témakörbe tartozó adatsorok leválogatását, szűrését különböző területegységekre. Az adatbázisok felhasználói célokhoz illeszkedő egységes szerkezetbe illesztését is elvégezzük, hogy önnek már csak be kelljen illesztenie saját elemzési rendszerébe az előkészített adatbázisokat.

Elemzések

Ha ön nem akarja megvásárolni a forrásadatbázisokat, vagy csak egyszeri elemzésre lenne szüksége, egy konzultációt követően mi elkészítjük önnek a szükséges elemzéseket és az előre egyeztetett formában (képfájlok vagy .pdf állomány) az előre megbeszélt határidőre leszállítjuk. Igény esetén az elemzési térképekhez vezetői összefoglalót is készítünk.

Oktatás / Konzultáció

Amennyiben ön úgy dönt hogy megvásárolja és saját rendszerébe illeszti a GeoIndeX rendszerébe tartozó adatbázisokat, és/vagy az azok térképi megjelenítését, térbeli elemzését segítő szolgáltatásokat, alaptérképeket, úgy szakértő munkatársaink személyes konzultáció keretében segítik azok megismerését, célszerű használatának elsajátítását. Igény esetén oktatást is biztosítunk egyénileg vagy kis létszámú munkavállalói csoportok számára.

Adatbázis frissítések

A GeoIndeX rendszerébe tartozó adatbázisokat és szolgáltatásokat folyamatosan karban tartjuk, új adatkörökkel bővítjük. Valamennyi adatbázisról minden évben ütemezetten frissített kiadásokat adunk ki, annak érdekében, hogy felhasználóink üzleti célú elemzéseikhez mindig az elérhető legfrissebb adatokat használhassák.

Frissítések adatkörei és gyakoriságuk »