Egyedi térinformatikai megoldások

Egyedi igényekhez egyedi megoldások!

Nincs ma már olyan szakterület, iparág, ahol ne keletkeznének helyhez köthető adatok (cím, koordináta). A helyfüggő adatok kezelését, az azokból kinyerhető információk rendszerezését és elemzését támogatják a térkép alapú térinformatikai megoldások.

A rendelkezésre álló alapadat és a fejlesztési cél minden megkeresés esetén más és más. Ezért kínálunk -térinformatikai adatbázisainkra és szolgáltatásainkra alapozottan – egyedi fejlesztési megoldásokat megrendelőink részére saját térinformatikai rendszereik megvalósításához.

A lehetőségekről kérdezze munkatársainkat! »

Komplex térinformatikai fejlesztések

Egyedi megrendelésre készítjük azokat a térinformatikai rendszereket, melyek komplex döntéstámogatási rendszerek integrált moduljaiként működnek, vagy önálló rendszerként segítik a döntés-előkészítési és végrehajtási folyamatokat. Néhány példa a megvalósult térinformatikai rendszerekre:

Térképtér – Térképes Pályázati Információs Portál
Útellenőri Feladattámogató Rendszer
ESR-112 térinformatikai modul
TETA – Területi Tervezést Támogató Rendszer
MoLaRi – térképi alrendszer

még több egyedi megoldás »

Beépíthető térinformatikai modulok

Folyamatosan fejlesztett térinformatikai adatbázisainkra alapozottan épülnek fel azok a szolgáltatási modulok, melyek meglévő szoftverekbe, vagy rendszerekbe integrálhatók, önálló modulként előfizethetők, vagy komplex térinformatikai rendszer alkotóelemeit képezhetik.

GeoX geokódoló modul – MapInfohoz
Geokódoló modul – QGIS szoftverhez
GeoX térkép modul – MapInfohoz
GeoX térkép modul – Webes alkalmazáshoz
100×100 vásárlóerő értékelő modul
Komplex üzleti térinformatikai modul

Egyedi térinformatikai megoldások fejlesztésével támogatjuk ügyfeleink helyhez köthető adatainak rendszerezését, kezelését és elemzését különböző iparágakban.

Állami szektor

Számos állami feladatot ellátó, vagy közigazgatási szervnek, illetve háttérintézményeiknek szüksége lehet térinformatikai fejlesztésre a feladat-végrehajtás hatékonyságának növelése érdekében, néhány példa a megvalósult fejlesztésekről:

 • Pályázatkezelés
 • Területfejlesztés
 • Környezetvédelem
 • Katasztrófavédelem
 • Infrastruktúrafejlesztés

Üzleti szektor

Az üzleti élet szereplői számára készített vezetői döntéstámogatási, folyamatszervezési és ellenőrzési rendszereknek számos területen meghatározó elemeivé válnak a térinformatikai megoldások. Egyedi fejlesztések az üzleti szektorból:

 • Kiskereskedelem
 • Logisztika
 • Piackutatás
 • Hálózatfejlesztés

Szolgáltató szektor

Szolgáltatásokat végző állami és piaci szereplők részére fejlesztett térinformatikai alkalmazások egyaránt segítik a fejlesztések előkészítését, az ügyfélkezelés hatékonyságát és az ellenőrzést az alábbi szakterületeken:

 • Telekommunikáció
 • Bank és biztosítás
 • Közműszolgáltatás
 • Turizmus, vendéglátás

Térkép-, adatbázis és fejlesztési referenciák »

Válassza mindig a céljaihoz leginkább illeszkedő megoldást!

A technológia fejlődésével egyre szélesebb az a paletta, melyen térinformatikai fejlesztések megvalósíthatók, illetve alkalmazhatók. A helyhez kötött információk begyűjtése már egyre kevésbé történik papír alapon, ugyanígy azok feldolgozása, elemzése is számítógépes környezetben történik.

Válassza mindig a céljaihoz leginkább illeszkedő megoldást!

A térinformatikai alkalmazások fejlesztését egyaránt vállaljuk webes, mobil és desktop-os környezetben, illetve ezek kombinációjában is. Megoldásaink önálló egységként vagy meglévő vállalatirányítási rendszerekbe integrált modulként segítik a hatékony döntés-előkészítést és döntés-támogatást.

A térinformatikai fejlesztések térképes részének megvalósításához több elem összehangolt működése szükséges.

Térképek

A felhasználás céljától függően a legkülönbözőbb forrásokból származó térképek lehetnek a térinformatikai megoldás, vagy alkalmazás alaptérképei. Minden térképi terméknek más szempontból vannak előnyös tulajdonságai, vagy hátrányai.

Térképállományok

Webes térképi megjelenítők

Webes térinformatikai alkalmazások megvalósításakor fontos szerep jut a térképi megjelenítőnek. Az egyes térképi megjelenítő alkalmazások különböző beépített funkcionalitásokkal rendelkeznek, eltérő mértékben kötött a “személyre szabhatóságuk”.

Térképszerverek

Geoserver – nyílt forráskódú szerver területi adatok megosztásához.

Mapserver – nyílt forráskódú platform területi adatok publikálásához és intraktív térképek készítéséhez.

Napjainkban egyre több szakterületen – elsők között az üzleti szférában – jelent meg az igény az ügyféladatbázisokra, üzleti kapcsolatokra, versenytársakra vonatkozó adatok gyors és pontos elemzésére, lehetőség szerint idősoros illetve térbeli megjelenítésére.

Nehéz azonban eligazodni a rendelkezésre álló eszközök, szoftverek között, eldönteni, hogy melyik felel meg legjobban a felmerülő igényeknek. Mi ebben segítünk!

Konzultáció / Tanácsadás

Sok esetben szükségessé válik, hogy külső megbízások helyett, belső szakember sajátítsa el a térinformatika témakörébe tartozó eszközök és szoftverek ismeretét, vagy az egyedi igényekhez alakított térinformatikai elemzések, később akár a teljes térinformatikai rendszer elkészítését, telepítését.

Cégünk számos üzleti térinformatikai céloknak megfelelő térképpel és adatbázissal rendelkezik Magyarország területére. Munkánk során egyaránt dolgozunk a hazai piacon elérhető különböző térinformatikai szoftverekkel – MapInfo és ArcGIS termékek – valamint open source alkalmazásokkal térinformatikai fejlesztéseink során. Vállalunk desktopos, zárt szerver-kliens, és nyílt webes térinformatikai alkalmazásfejlesztéseket, így sokféle problémával és megoldási lehetőséggel találkozunk.

A konzultáció folyamata

A konzultáció során megismerjük az ön elképzeléseit, igényeit, megmutatjuk a rendelkezésre álló eszközöket, a feladat megoldására alkalmas szoftvereket, a szükséges és elégséges adatbázisokat. Az árajánlatokat mindig egyedileg, személyre szabottan állítjuk össze, így nem áll fenn annak a veszélye, hogy ön olyan terméket vásárol meg, ami túl sokat, vagy túl keveset tud a kitűzött célhoz képest.

 Oktatás

Amennyiben ön úgy dönt, hogy térinformatikai elképzeléseit a GeoX Kft. adatbázisainak, térképeinek és/vagy térinformatikai szolgáltatásainak igénybevételével valósítja meg, úgy a megvalósításhoz szükséges szoftverek beszerzésében, a szolgáltatások telepítésében szívesen állunk rendelkezésére. Igény esetén a szoftver használatához, az adatbázisok megismeréséhez, a saját adatok integrálásához helyszíni oktatást is biztosítunk.

Kérdezze munkatársainkat

A lehetőségekről kérdezze munkatársainkat! »